ve-foxconnu-pracovaly-deti-skladaly-konzole-wii-u
Novinka Ve Foxconnu pracovaly děti. Skládaly konzole Wii U

Ve Foxconnu pracovaly děti. Skládaly konzole Wii U

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 10. 2012 06:00 14

Všichni dnes vidí jen konečná zařízení a myslí si, jak je vše automatizované a vyráběné stroji. Ve skutečnosti je ale většina skládána ručně, někdy i dětmi.

Reklama

Že je v Číně levná pracovní síla, se ví. Proto je většina výroby a ruční práce posílána právě tam. Mnohdy tam také panují nelidské podmínky, jako třeba víc jak 8 hodinová pracovní doba, která trvá většinou 12 hodin, apod. Nyní ale proletěla světem zpráva, že v továrnách Foxconnu, kde se vyrábí třeba nejnovější iPhone 5, pracují dokonce školní děti. Zahraniční server Fudzilla dokonce naspsal trefnou větu: „Od dětí, pro děti.“

Ve Foxconnu pracovaly děti. Skládaly konzole Wii U
i Zdroj: PCTuning.cz

Ta zpráva pobouřila ihned všechny úřady a také Nintendo, které si zde nechává vyrábět jeho novou herní konzoli Wii U, na které měly děti pracovat. Ve zprávě se neuvádí počet školáků, ale pracovalo zde několik dětí ve věku od 14 do 16 let. Ty pracovaly navíc přesčas a na nočních směnách. V Číně se smí pracovat od 16 let. Zaměstnanci, kteří za toto byli zodpovědní byli ihned vyhozeni.

„Práce končí, až když uděláte svojí práci. Takže dokud neuděláte svou kvótu, šéf směny vás nikam napustí. Většinou se práce dá stihnout do 7 hodin, když začnu v 19:40. Ruce mě z práce bolí,“ řekl jeden z nezletilých.

Pokud si Nintendo s tímto problémem u Foxconnu neporadí, bude si muset hledat jiného výrobce.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama