tomtom-vydal-navigaci-pro-android-a-hned-si-zadelal-na-ostudu
Novinka TomTom vydal navigaci pro Android a hned si zadělal na ostudu

TomTom vydal navigaci pro Android a hned si zadělal na ostudu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 10. 2012 18:00 29

Společnost TomTom, přední světový poskytovatel lokačních produktů a služeb, uvolnila v minulých dnech stejnojmennou navigaci pro platformu Google Android. Vývojáři dodrželi své slovo a aplikaci lze používat bez nutnosti připojení k internetu kdekoliv v Evropě. Program ale zatím bohužel není kompatibilní s modely, které mají displeje s vysokým rozlišením.

Reklama

Navigace pro Android přináší plánování tras „IQ routes“ (vypočet ideální trasy v závislosti na aktuálním dni a hodině), navádění do jízdních pruhů a hlasové pokyny. V rámci in-app purchases, neboli nákupů přímo z programu, si můžete dokoupit funkce HD Traffic a Speed Cameras. První slouží pro nalezení nejhospodárnější trasy, druhá zase upozorňuje na rychlostní radary.

I když se aplikace na první pohled zdá dokonalá, vývojářům musíme pořádně vyčinit: Program je optimalizovaný pouze na WVGA rozlišení 480 × 800 pixelů a nikoli na HD (1280 × 720 px), kterým disponují nejvýkonnější telefony na trhu (V mém případě se v Google Play, protože žádný starší mobil s WVGA nevlastním, zobrazí hláška, že aplikace je se všemi mými zařízeními (tablety/smartphony) nekompatibilní – This app is incompatible with all of your devices).

Na tom TomTom rychle musí zapracovat. Nejideálnější bude, aby aplikaci co nejrychleji aktualizoval, jinak si zadělá na pořádnou ostudu. Na závěr si řekněme ještě něco málo k cenám. Mapa celé Evropy vás přijde na 1540 korun. Východní Evropu si můžete stáhnout za 850 korun.

TomTom vydal navigaci pro Android a hned si zadělal na ostudu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Telegraph

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama