google-uz-i-pod-vodou-street-view-nabizi-podvodni-panorama
Novinka Google už i pod vodou. Street View nabízí podvodní panorama

Google už i pod vodou. Street View nabízí podvodní panorama

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

27. 9. 2012 09:00 5

Nově vás Street View zavede i do vody, díky nafoceným útesům několika ostrovů. Najdete v nich mimo jiné i ryby, vodní želvy a další krásy.

Reklama

Google je se svými mapami nejdále ze všech poskytovatelé a nabízí i plno možností. Jednou z nich je Street View, které bylo spuštěno v roce 2007. Díky němu se lidé mohli podívat na potřebné ulice přímo z místa, jako kdyby tam stáli. Focení ulic samozřejmě nešlo ve všech státech bez problémů a někde se Google potýkal s nařčením na porušení osobního soukromí. I tak je ale většina velkých měst po celém světě zdokumentována.

Nyní se zaměstnanci Google podívali se speciální technikou i pod vodu. Hlavní roli zde mimo fotoaparátů hráli tablety Samsung Galaxy, přes které se kamery ovládaly a sbíraly data. Celý proces trval 6 měsíců a je zdokumentováno již několik ostrovů. Jsou jimi například ostrovy Lady Elliot, Heron a Wilson Island na Velkém Bariérovém útesu u Austrálie, Molokini Crater u ostrova Maui v Hawaii nebo třeba Filipíny. Prozkoumat hlubiny můžete na Google mapách nebo v galerii panoramat.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama