amazon-kindle-fire-ceny-a-data-zacatku-prodeje-odhaleny
Novinka Amazon Kindle Fire: ceny a data začátků prodeje odhaleny

Amazon Kindle Fire: ceny a data začátků prodeje odhaleny

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

17. 9. 2012 11:30 1

Při uvedení nových tabletů Kindle Fire jsme se mohli pokochat pouze technickými parametry, jejich ceny a data uvedení do prodejů však známé nebyly. Nyní se situace změnila a tak vám tyto údaje můžeme naservírovat.

Reklama

Jediným modelem tabletu Kindle Fire, který byl dostupný v době představení ze strany společnosti Amazon byla 16 GB varianta sedmipalcového Kindle Fire HD, kterou Amazon nabízí za $200. 32 GB model téže verze můžete předobjednávat za $250 s tím, že vám jej Amazon zašle 25. října.

Jak jistě víte, Kindle Fire HD má dvoujádrový SoC s taktem 1,2 Ghz, displej který zaznamená naráz až deset dotyků oplývající rozlišením 1280 x 800, 1 GB RAM, 2,4 GHz a 5 GHz Wi-Fi a to vše zastřešuje OS Android se speciální Amazon nadstavbou. Baterie Kindle Fire HD by měla vydržet až 11 hodin nepřetržitého provozu.

Amazon Kindle Fire: ceny a data začátků prodeje odhaleny
i Zdroj: PCTuning.cz

Za $160 prodává Amazon reinkarnovaný Kindle Fire. Jeho parametry se nijak výrazně neliší od předchozí verze. Počítejte proto se sedmipalcovým displejem s rozlišením 1024 x 600, 8 GB pamětí a Wi-Fi. Také absentují tlačítka pro ovládání hlasitosti a marně budete hledat slot pro SD kartu. Mírná evoluce se koná v podobě zdvojnásobení množství operační paměti a integrování baterie s delší výdrží.

Kindle Fire HD 8,9" se začne prodávat 20. listopadu a už teď Amazon přijímá předobjednávky. Pokud se spokojíte s interní pamětí o velikosti 16 GB zaplatíte $300, v opačném případě si připravte $370 za 32 GB verzi. Na výběr jsou i modely s 4G LTE konektivitou (v ČR nepodstatné), které však nepostrádají Wi-Fi a Amazon je vyrábí s 32 GB pamětí ($500) a 64 GB pamětí ($600). Všechny čtyři 8,9" tablety mají dvoujádrový SoC s frekvencí 1,5 GHz a displej s rozlišením 1920 x 1200.

Zdroj: tomshardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama