western-digital-vyrobil-nejtenci-2-5palcovy-hybridni-pevny-disk
Novinka Western Digital vyrobil nejtenčí 2,5palcový hybridní pevný disk

Western Digital vyrobil nejtenčí 2,5palcový hybridní pevný disk

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 9. 2012 09:00 1

Nový nejtenčí pevný disk kombinuje plotny magnetického disku s flashovým SSD diskem. Na plotny se ukládají méně často používaná data, na SSD často používaná.

Reklama

Když se začaly vyrábět notebookové 2,5palcové pevné disky, mívaly výšku 12 mm. Jak šel čas a plotny měly stále větší kapacitu, čímž se jich mohlo použít méně, klesala tloušťka notebookových pevných disků. Standardem bylo a je 9,5 mm. Jenže pak přišel Intel a řekl, že chce pro ultrabooky speciální disky, které budou ještě tenčí. A stanovil výšku 7 mm pro výrobu pevných disků, aby ultrabooky mohli být také ještě tenčí.

Western Digital vyrobil nejtenčí 2,5palcový hybridní pevný disk
i Zdroj: PCTuning.cz

Wester Digital se včera pochlubil, že jako první vyrobili hybridní pevný disk, který má tloušťku 5 mm. Mimo magnetické plotny pevného disku se na něm nachází i flash paměť, na kterou se mohou uložit určité systémové a časté soubory pro zrychlení práce se systémem. SSD pole se skládá z neblíže specifikovaných MLC NAND flash pamětí, zatímco magnetický disk má kapacitu 500 GB. Je tedy pravděpodobně použita jediná plotna. Western Digital bude novinku demonstrovat 13. září na Western Digital Investor Day.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama