apple-snizuje-objednavku-pametovych-cipu-od-spolecnosti-samsung-poohlizi-se-jinde
Apple Novinka Apple snižuje objednávku paměťových čipů od společnosti Samsung, poohlíží se jinde

Apple snižuje objednávku paměťových čipů od společnosti Samsung, poohlíží se jinde

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

10. 9. 2012 11:00 17

Apple vede s  firmou Samsung soudní spory napříč celým světem a jedním z důsledků je snížení poptávky po jeho paměťových čipech.

Reklama

Ačkoliv je Samsung historicky hlavním dodavatelem paměťových čipů pro telefony iPhone, tablety iPad anebo multimediální přehrávače iPod, tak se Apple poohlíží po jiném dodavateli. Harmonické soužití je možná u konce, protože Apple prý použije pro první várku smartphonů iPhone 5 paměťové čipy (DRAM, NAND) od společností Toshiba, Elpida a SK Hynix.

Apple snižuje objednávku paměťových čipů od společnosti Samsung, poohlíží se jinde
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento krok samozřejmě poškodí Samsung z hlediska tržeb. Podle analytiků to ale nebude příliš vážné a škody budou minimální. Objednávka paměťových čipů od společnosti Apple za tento rok činila pouze 2,5 % všech příjmů.

Největší příjmy má Samsung právě z prodeje chytrých telefonů a tabletů Galaxy, které tvoří zhruba 2/3 zisku. To mimochodem dělá Samsung světovým výrobcem chytrých telefonů číslo jedna. Jeho nespornou výhodou je i fakt, že sám sobě napříč divizemi dodává řadu klíčových komponent, včetně zmiňovaných paměťových čipů

Nový iPhone, iPhone 5 chcete-li, představí Apple již tuto středu. Pokud si nechcete nechat nic ujít, sledujte Svět Aplikací a PCTuning.

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama