hp-oznamilo-nove-dotykove-all-in-one-pocitace-s-windows-8
Novinka HP oznámilo nové dotykové All-in-One počítače s Windows 8

HP oznámilo nové dotykové All-in-One počítače s Windows 8

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 9. 2012 06:00

Celkem bude uvedena čtveřice nových počítačů, z nichž tři jsou dotykové. Všechny mají Windows 8, které se pro dotykové počítače hodí. Dostupné budou během října a listopadu.

Reklama

All-in-One počítače se hodí zejména na recepce nebo tam, kde není potřeba vysoký výkon, ale hodí se co nejméně zařízení. Díky integraci počítače do monitoru tak odpadá místo pro další krabičku. Dotykové AiO pak dostaly s novými Windows 8 nový rozměr v ovládání, jelikož Moder UI (Metro) je na dotykové ovládání dokonale připraveno.

Jedná se o několik novinek. Envy 23 a Envy 20 SmartTouch jsou dotykové počítače, lišící číslem, které značí jejich úhlopříčku. Předposledním je ještě SpectreONE, který má úhlopříčku 24 palců a je vybavenější. Nejlevnější je pak Pavilion 20 s úhlopříčkou 20 palců.

HP oznámilo nové dotykové All-in-One počítače s Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

HP Envy má dotykový HD displej s podporou až 10 prstů. Počítače mají poslední procesory Intel, SSD a až 3TB pevný disk. Volitelná je pak ExpressCache. Dalšími vlastnostmi jsou reproduktory Beats Audio a HD webkameru.

SpectreONE má displej s rozlišením 1920 × 1080 pixelů a podporuje také až 10 prstů. Je nejtenčím počítačem vše v jednom v nabídce HP a jeho tloušťka je 11,5 mm. Uvnitř počítače najdeme mimo procesoru Intel také dedikovanou grafickou kartu s 1 GB videopaměti, volitelně ExpressCache a SSD. Vybaven je taktéž technologií NFC, pomocí které můžete jednoduše posílat soubory jednoduchým přiložením telefonu. Dále je to HDMI vstup, dva USB 2.0 a dva USB 3.0, reproduktory Beats Audio nebo HD webkamera.

Poslední novinkou je Pavilion 20, který již není dotykový. Jeho displej s rozlišením 1366 × 768 pixelů má úhlopříčku 20 palců. O tomto produktu nejsou zatím informace.
Všechny počítače budou s předinstalovaným operačním systémem Windows 8. Envy 23 TouchSmart a Envy 20 budou dostupné v říjnu za cenu $999 (23 000 Kč) a $799 (18 600 Kč). SpectreONE bude dostupný v listopadu za cenu 1299 dolarů (30 000 Kč) a Pavilion 20 v říjnu s cenou 449 dolarů (10 400 Kč).

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama