vetsina-uzivatelu-bittorrentovych-siti-je-monitorovana
Novinka Většina uživatelů BitTorrentových sítí je monitorovaná

Většina uživatelů BitTorrentových sítí je monitorovaná

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

5. 9. 2012 16:00 18

Podle studie týmu z University of Birmingham jsou stahovači souborů z BitTorrentových sítí monitorovaní zhruba 10 různými subjekty. Stačí si stáhnout jediný film. 

Reklama

Tříroční práce Britů z University of Birmingham odhalila, že většina uživatelů BitTorrentových sítí je monitorovaná. Abyste se dostali na seznam lidí, kteří jsou bedlivě sledováni, si postačí stáhnout jediný film, který je v TOP 100 nejstahovanějších. V takovém případě se dostanete během tří hodin do virtuálních spárů různých organizací a to včetně těch, které vymáhají autorská práva.

Na seznam monitorovaných uživatelů vás mohou dostat ale i méně známé filmy anebo i stahování hudby. Vůbec nezáleží na tom, zda jste si stáhli svůj vůbec první film anebo naopak jich denně stáhnete desítky.

Většina uživatelů BitTorrentových sítí je monitorovaná
i Zdroj: PCTuning.cz

Prý existuje zhruba desítka subjektů, které se monitorováním zabývají. Můžeme mezi nimi najít bezpečnostní firmy, výzkumné laboratoře (stejně jako Birmingham), ochránce autorských práv a šest dalších organizací, které se skrývají za hostingovými firmami třetích stran.

Monitorování BitTorentových sítí je jednoduché a zmiňované subjekty se domnívají, že by pečlivě nastřádaná data mohla být v budoucnu cenná, dodal Dr. Tom Chothia, leader celého výzkumu. Zároveň ale pochybuje o váze důkazů posbíraných tímto způsobem.

Monitorování samotné může pouze poskytnout důkaz o tom, že daný člověk využívá služeb BitTorrentových sítí. Nikolivěk však neposkytuje informace o stáhnutých a sdílených souborech. Z toho důvodu by mělo být monitorování bezzubé. I když, kdo ví...

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama