nvidia-spolu-s-epic-games-naportovali-unreal-engine-3-do-windows-rt
Novinka NVIDIA spolu s Epic Games naportovali Unreal Engine 3 do Windows RT

NVIDIA spolu s Epic Games naportovali Unreal Engine 3 do Windows RT

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

30. 8. 2012 13:30 7

Jedná se o důležitý krok pro portování a tvorbu her pro novou platformu, která bude konkurovat hlavně tabletům s Androidem a iPadu.

Reklama

Včera na konferenci IFA 2012 proběhla konference v podání společností nVidia a Epic Games, která je velice důležitá pro nové Windows RT, tedy Windows 8 pro tablety a celkově ARM platformu. Na tiskovce bylo předvedeno demo Unreal Enginu 3, který tyto firmy společně přeportovali na novou platformu. To dává nové možnosti vývojářům a také současným herním společnostem. Herní studia si tak mohou vydělat další peníze portování jejich her pro Windows RT.

Na prezentaci bylo demo Epic Citadel, stejné, které bylo prezentováno i při portování enginu na iOS a Flash. Unreal Engine 3 je dnes velice populární a je na něm postaveno mnoho známých her, jako například Gears of War, BioShock či Infinity Blade na iOS. Celkem jich je však přes 200. Celá živá ukázka běžela na tabletu Asus Vivo Tab RT se čtyřjádrovým procesorem Tegra 3. Celé demo prý běží s 35–40 snímky za vteřinu.

„Demo Epic Citadel běžící na Unreal Enginu 3 demonstrované na tabletu s Windows RT má implementovanou kompletní DirectX 9 pipeline, podporou shaderů a materiálů. To vše skvěle běží na Tegře 3,“ řekl Mark Rein, vice president Epic Games. „Portováním celého enginu na novou platformu Windows RT dává UE3 vývojářům nové možnosti, kam přenést jejich nejlepší hry.“

Podle dalších informací to ale není jediné, na čem se podílí nVidia pro operační systém Windows RT. Nový operační systém a tablety s ním se začnou objevovat po 26. říjnu.

Unreal Engine 3 na tabletu s Windows RT vypadá parádně, co vy na to?

Zdroj: blogs.nvidia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama