nikon-coolpix-s800c-16megapixelovy-fotoaparat-s-androidem
Novinka Nikon Coolpix S800c: 16megapixelový fotoaparát s Androidem

Nikon Coolpix S800c: 16megapixelový fotoaparát s Androidem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 8. 2012 15:00 11

Nedávno se takřka všemi technologickými weby prohnala zpráva, že přední světový výrobce klasických i digitálních fotoaparátů, Nikon, připravuje digitální fotoaparát, který využívá operační systém Android 2.3 Gingerbread. Dnes už konečně víme, na co vše se můžeme těšit.

Reklama

Výrobce svou novinku osadil šestnáctimegapixelovým CMOS snímačem s technologií přímého osvětlení fotodiod a objektivem Nikkor s desetinásobným optickým zoomem (širokoúhlá ohnisková vzdálenost 25–250 mm). Dotykový displej vyráběný technologií OLED má úhlopříčku 3,5 palce a jemné WVGA rozlišení 800 × 480 px.

Přímo z fotoaparátu může uživatel nakupovat v internetovém obchodu Play, a to přes rozhraní WiFi – integrován je totiž WiFi modul s podporou 802.11 b/g/n. O použitém procesoru zatím bohužel nemáme žádné informace. Pravděpodobně ale půjde o jednojádrový kousek s taktem v rozmezí 800 MHz až 1 GHz.

Vnitřní paměť fotoaparátu má kapacitu 2 GB (uživatelský je přístupných 1,7 GHz). Naštěstí ji lze pomocí slotu pro karty formátu SD/SDHC dále rozšířit.

Vedle fotografování můžete s neobvyklou novinkou natáčet video, a to rovnou ve Full HD kvalitě (1080p) při třiceti snímcích za sekundu. Doporučená cena modelu Nikon Coolpix S800c nebyla oznámena. Jisté ale je, že japonský výrobce tímto počinem spustí lavinu androidích fotoaparátů.

Nikon Coolpix S800c: 16megapixelový fotoaparát s Androidem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama