mozna-to-nejlepsi-pro-letosni-rok-ctyrjadrovy-chytry-telefon-xiaomi-mi-two
Novinka Možná to nejlepší pro letošní rok. Čtyřjádrový chytrý telefon Xiaomi Mi-Two

Možná to nejlepší pro letošní rok. Čtyřjádrový chytrý telefon Xiaomi Mi-Two

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 8. 2012 14:30 27

Nejvýkonnější smartphone na trhu nepochází od Samsungu, LG nebo Applu, ale od nepříliš známého čínského výrobce Xiaomi Tech. Jeho novinka Mi-Two dává na odiv skvostnou hardwarovou výbavu. Jako vůbec první telefon je vybavena čtyřjádrovým procesorem Snapdragon S4 a čipsetem APQ8064.

Reklama

Grafickou jednotkou, která se státá o vykreslování náročných her, je Adreno 320 (dvoujádrový Snapdragon S4 je spojen s GPU Adreno 225). Xiaomi slibuje grafický výkon na úrovni videoherní konzole Xbox 360.

Mi-Two dále zaujme 4,3palcovým IPS displejem s HD rozlišením (jemnost 342 bodů na palec), osmimegapixelovým fotoaparátem s širokoúhlým objektivem (26 mm) a 2 GB operační paměti.

Vestavěnou uživatelskou paměť v kapacitě 16 GB půjde dále rozšířit pomocí micro SD karet. Základní baterie nabídne kapacitu 2000 mAh, volitelně bude možné dokoupit i alternativu s 3000 mAh.

Telefon s příjemnými rozměry 126 × 62 × 10,2 mm je postaven na Androidu 4.1 Jelly Bean, je však obohacen o grafickou nadstavbu od MIUI ROMek, což nemusí každému vyhovovat.

Ocenit naopak musíme cenovou politiku asijského výrobce. Ten hodlá takto nabušený přístroj na konci srpna prodávat za 1499 RMB (190 euro).

Zdroj: GSMArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama