apple-versus-samsung-soudni-spor-pokracuje-odtajnenim-cisel-prodejnosti-v-usa
Apple Novinka Apple versus Samsung: soudní spor pokračuje odtajněním čísel prodejností v USA

Apple versus Samsung: soudní spor pokračuje odtajněním čísel prodejností v USA

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

10. 8. 2012 10:00 4

Během soudního řízení mezi firmami Apple a Samsung se zveřejňují i důvěrné materiály, mezi které patří i počty prodaných telefonů a tabletů obou firem na americkém území.

Reklama

Veřejně dostupný dokument, který pro účely soudního řízení sestavila Invotex Group, čítá údaje o prodejích telefonů iPhone, tabletů iPad, přehrávače iPod Touch, 24 chytrých telefonů Samsung a tři tablety Samsung Galaxy Tab.

Z tabulek lze vyčíst mimo jiné také to, že smartphonů iPhone se už podařilo v Americe prodat celkem 86 milionů kusů, přičemž firma utržila $50 miliard. Následuje iPod Touch, kterého se od roku 2007 stačilo prodat 46 milionů se ziskem $10 miliard a nakonec iPad, jež se prodává od roku 2010 a prozatím ho vlastní 34 milionů Američanů. Apple díky němu vydělal dalších $19 miliard.

Apple versus Samsung: soudní spor pokračuje odtajněním čísel prodejností v USA
i Zdroj: PCTuning.cz

Samsung má oproti tomu pestřejší nabídku a peníze tak může sbírat na více frontách. Například s telefonem Samsung Galaxy S II Epic 4G Touch teď telefonuje 1,675 milionu Američanů, z čehož plynul pro firmu zisk $764 milionů. Podtrženo sečteno, Samsung se měl kopírování dopustit na 21 milionech prodaných kusech telefonů na americkém území se ziskem převyšujícím $7,5 miliardy.

Nepřehlédněte: Nadšenec portuje na Android světoznámou hru Doom 3 [video]

Na druhé stránce dokumentu se nachází údaje o prodejnosti tabletů Samsung Galaxy Tab. Celkově se jich prodalo skoro milion a půl, na čemž se nejmíň podílel Samsung Galaxy Tab 10.1 LTE se 127 000 prodanými kusy.

Zdroj: theverge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama