shuttle-barebone-xh61v-kompaktni-pocitac-pro-ivy-bridge
Novinka Shuttle Barebone XH61V: Kompaktní počítač pro Ivy Bridge

Shuttle Barebone XH61V: Kompaktní počítač pro Ivy Bridge

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

8. 8. 2012 06:00 4

Počítačová skříňka je vybavena mini-ITX deskou a počítačovým zdrojem. Zbytek je již na uživateli. Počítač lze mít položený na stole nebo jej připevnit na záda monitoru.

Reklama

Shuttle Barebone XH61V je základní počítač, resp. skříň a deska Mini-ITX formátu s napájecím zdrojem, který je výrobcem určen například pro použití jako tichá výkonná pracovní stanice nebo multimediální centrum. To asi nebude přesné kvůli potřebnému chlazení v takto malém prostoru, ale budiž. Základní deska má patici LGA 1155 a čipset H61. Podporuje procesory Sandy Bridge a Ivy Bridge se dvěma nebo čtyřma jádry. Rozměry počítače jsou 240 × 200 × 72 mm.

Shuttle Barebone XH61V: Kompaktní počítač pro Ivy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz
Shuttle Barebone XH61V: Kompaktní počítač pro Ivy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Doporučeny jsou procesory s TDP do 65 W. Chlazení pak zajišťuje chladič s heat-pipes a dvěma tichými 60mm větráčky. Vedle se nachází dva SO-DIMM sloty pro mobilní operační paměti pro maximálně 16 GB paměti RAM. Počítač může být vybavený až třemi 2,5” pevnými disky či SSD, případně dvěma disky a jednou slim optickou mechanikou. Vše je připojeno přes SATA 3 Gb/s.

Další rozšíření je možno připojit do mini-PCIe slotů (jeden plné a druhý poloviční velikosti). Zdroj má výkon 90 W. Na zadní straně najdeme konektory HDMI a DVI-I, dále pak dvě USB 3.0, dvě USB 2.0, optický S/PDIF, dvakrát gigabitový Ethernet a dvě sériová rozhraní (RS-232 a RS-232/422/485).

Volitelným příslušenstvím je stojánek a VESA držák pro upevnění na záda monitoru. Doporučená cena pro Shuttle Barebone XH61V je 3 990 Kč.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama