high-endove-procesory-intel-ivy-bridge-e-dorazi-za-rok
Novinka High-endové procesory Intel Ivy Bridge-E dorazí za rok

High-endové procesory Intel Ivy Bridge-E dorazí za rok

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

2. 8. 2012 09:00 7

Současný high-end bude muset ještě rok počkat na vystřídání. Nejdříve se dočkáme obměny v mainstreamu za Haswell a pak bude následovat i Ivy Bridge-E.

Reklama

Nejvyššími procesory jsou v dnešní době Sandy Bridge-E, které kralují. Jedná se o extrémní procesory, jejichž cenovka je v řádech desetitisíců a kupují je největší nadšenci. Mají 6 jader a vysoký potenciál k přetaktování. V současné době se jedná o procesory Core i7-3900X a tak tomu bude ještě celý rok. I když přeci jen se mezi tím objeví jeden novější model, i7-3970X. Tento procesor bude mít opět aktivních 6 jader a o něco vyšší frekvenci. TDP zůstane stejné, 130 W. Tento procesor přijde ve 4. čtvrtletí letošního roku.

High-endové procesory Intel Ivy Bridge-E dorazí za rok
i Zdroj: PCTuning.cz

Bude následovat půlroční pauza a pak uvedení nové platformy, procesorů Intel Haswell a patice LGA 1150, které nahradí procesory Ivy Bridge. Ve 3. čtvrtletí (mezi červencem a zářím) roku 2013 pak konečně přijdou procesory Ivy Bridge-E (Enthusiast) jako náhrada Sandy Bridge-E. Ty budou pasovat do současných desek s LGA 2011 a čipsetem X79, bude stačit jen aktualizace BIOSu. Bližší informace zatím nejsou odtajněny.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama