google-zacne-poskytovat-vysokorychlostni-pripojeni-k-internetu-1000-mb-s-za-70-mesicne
Internet Novinka Google začne poskytovat vysokorychlostní připojení k internetu: 1000 Mb/s za $70 měsíčně

Google začne poskytovat vysokorychlostní připojení k internetu: 1000 Mb/s za $70 měsíčně

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

28. 7. 2012 11:00 17

Snahy Googlu proniknout do dalších odvětví neberou konce. Vyhledávací nezmar nyní oznámil vysokorychlostní připojení k internetu, jež nemá obdoby.

Reklama

Internetoví uživatelé z Kansas City ve státě Missouri v USA se v brzké době budou moci připojovat k internetu rychlostí až 1000 Mb/s. V porovnání s českou nabídkou je to něco neuvěřitelného a pro ty z nás, kteří si pamatují pomalé vytáčené připojení je to o to víc dechberoucí.

Pokud budou mít uživatelé internetového připojení od Googlu dostatečně rychlý zdroj, stáhnou si HD film během pouhých sedmi sekund. S o dost běžnější rychlostí připojení 10 Mb/s trvá stejný úkon zhruba jedenáct minut.


kdo rozezná zvuky na začátku klipu? ;)

Broadcastové připojení vyžaduje i další službu kromě internetu. Tou je přenos televizního signálu. Za příplatek budou mít Kansasané přístup ke stovkám HD televizních kanálů a zároveň možnost nahrávat si aktuálně běžící programy z až osmi stanic najednou. Budou mít k dispozici 2 TB úložný prostor.

Služba se spustí 9. září a to pouze v oblastech s nejvíce zájemci. Postupně se ale bude Google rozpínat i na další místa.

Cena za 1000 Mb/s internet je stanovena na $70 a s televizním signálem navíc je to $120. Místní školy a nemocnice dostanou připojení samozřejmě zdarma. Ve hře je ještě jedna možnost. Pokud Kansasané zaplatí zřizovací poplatek $300, budou mít 5 Mb/s připojení k internetu zdarma.

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama