amd-neplanuje-tento-rok-inovovat-sve-cipsety-zakladnich-desek
Novinka AMD neplánuje tento rok inovovat své čipsety základních desek

AMD neplánuje tento rok inovovat své čipsety základních desek

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

26. 7. 2012 07:00 10

Pokud přijde řeč na připravovaný procesor Vishera, tak by jistě někdo mohl očekávat společně s jeho uvedením i nové čipsety pro základní desky. To se ovšem nestane.

Reklama

Platforma s kódovým jménem Volan bude zpětně kompatibilní se současnými čipsety. Konkrétně se jedná o podporu severních můstků AMD 990FX, 990X nebo 970 spárovaných s jižním můstkem SB950.

AMD neplánuje tento rok inovovat své čipsety základních desek
i Zdroj: PCTuning.cz

Většina dnešních základních desek AMD s AM3+ paticí má již SB950. Situace se nezmění dřívě než okolo poloviny roku 2013, ne-li později. Současný jižní můstek nejvýše pozicované platformy v desktopovém segmentu ovšem nepodporuje nativně USB 3.0, ale má pouze pomalejší USB 2.0 porty (14 + 2 1.1). Dále SB950 podporuje až 6 SATA zařízení se kterými komunikuje rychlostí 6 GB/s.

Podle informací fudzilly to vypadá, že oficiální podporu platformy Volan a procesoru Vishera dostanou pouze základní desky, které mají jižní můstek SB950. AMD se tak čím dál více vzdaluje Intelu a bude to trvat nějakou dobu, než se dostane do pozice, kdy bude opět vystrkovat růžky, jako za starých slavných časů Athlonů 64. 

Zdroj: fudZilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama