ouya-konzole-velikosti-kostky-s-tegrou-3-za-99-dolaru
Novinka Ouya: Konzole velikosti kostky s Tegrou 3 za 99 dolarů

Ouya: Konzole velikosti kostky s Tegrou 3 za 99 dolarů

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 7. 2012 06:00 15

Za velice slušnou cenu dostanete „nabušenou“ herní konzoli, která se vejde do dlaně a běží na systému Android 4.0 a hardwarovém základu nVidia Tegra 3.

Reklama

Kickstarter je portál pro ty, kdož chtějí sehnat peníze na nějaký projekt. Na tomto portálu si vloží nabídku a lidí si mohou jejich produkty „koupit“, i když jsou jen ve fázi návrhu. Když se projekt podaří zaplatit a začne se s výrobou, kupující dostane finální produkt. Může se jednat ale o měsíce, než se vše vyrobí a dopraví. Když projekt neuspěje, peníze se vrátí. A někdy zde lze najít velice zajímavé nápad. Jako třeba herní konzoli Ouya.

Tato herní konzolička zatím nemá finální grafický návrh ale zatím pouze koncept. Nicméně hardwarová výbava a software je již připravený a stále se vyvíjí. Ouya by měla mít velikost Rubikovy kostky, takže by se měla vejít i do ruky. Konzole a všechny hry, aplikace se budou ovládat pomocí bezdrátového ovladače, který známe z konzolí Xbox a PlayStation. Ovladač bude mít D-Pad, klasické páčky, osm tlačítek a také dotykovou plochu.

Ouya: Konzole velikosti kostky s Tegrou 3 za 99 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Alespoň mně se to už teď velice líbí a to nejsme u konce. Uvnitř bude výkonný čipset Tegra 3, který má čtyři výkonná procesorová jádra a grafickou část GeForce. Dále zde bude 1 GB operační paměti a 8GB flashové úložiště. Podle čipsetu už je asi jasné, jaký systém zde bude použit. Ano, je to Android zatím ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Mimo her se nabízí i použití jako multimediálního centra s programem XBMC for Android, který je v současné době ve vývoji. Ke konzoli totiž můžete připojit pomocí USB externí disk.

Koznole je dále vybavena HDMI konektorem pro přenos obrazu v rozlišení až 1080p a zvuku do televize, WiFi, Bluetooth 4.0 a Ethernet. Vývojáři plánují nechat vše otevřené a bude tak dostupný root. Komunita si tak bude moci operační systém libovolně upravovat. Mě se to zdá jako úžasná věc. Navíc když ji lze předobjednat za 99 dolarů a 20 dolarů poštovného. To vychází na přibližně 2 500 Kč. Pokud byste měli zájem toto zkusit, najdete jej ještě 15 dní na portálu Kickstarter. Já už jeden objednal. Jen upozorňuji, že zboží dostanete až v březnu příštího roku.

Zdroj: Kickstarter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama