archos-ludo-g10-levny-tablet-s-full-hd-displejem
Novinka Archos Ludo G10: Levný tablet s Full HD displejem

Archos Ludo G10: Levný tablet s Full HD displejem

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

23. 7. 2012 06:00 1

Novinka povýší jak v rozlišení displeje, tak i frekvenci procesoru. To nejhlavnější by ale měla být cena, která snad zůstane stále nízká. Pak by se jednalo o jasnou koupi.

Reklama

Levné tablety jsou v u nás poměrně populární. Jak jinak si vysvětlit tak velký výběr v našich končinách. Dají se ale najít i takové, která svou cenou opravdu překvapí. Jedněmi z nich by se daly označit tablety Archos. Jejich poslední model G9 (9. generace) totiž za cenu 7 000 korun nabízí dvoujádrový procesor, 10palcový displej s HD rozlišením a velice dobrou výdrž na baterie. A právě tento model by měla nahradí 10. generace.

Archos Ludo G10: Levný tablet s Full HD displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí tablet Archos G9

Tabletu Ludo 10G zůstane 10palcový displej, ale rozlišení naroste na plných 1920 × 1080 pixelů. Kvůli tomu vzroste i výkon. Procesor povýšil jen v oblasti frekvence, která je nyní 1,8 GHz. Jinak se jedná stále o dvoujádrový procesor OMAP 4470 od Texas Instruments. Procesorovým jádrům sekunduje grafická část PowerVR SGX55, která má 8 grafických pipeline.

Pokud máte rádi svět chytrých telefonů a tabletů, sledujte i Svět Aplikací

Ludo G10 bude mít minimálně Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich, pravděpodobně ale přijde rovnou s 4.1 Jelly Bean. To je na budgetový tablet více než dobré. Teď už jen doufat, aby stále zůstal s cenou do 400 dolarů a nejednalo se o tablet do firemní sféry.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama