amd-slabe-hospodarske-vysledky-za-2-ctvrtleti
Novinka AMD: Slabé hospodářské výsledky za 2. čtvrtletí

AMD: Slabé hospodářské výsledky za 2. čtvrtletí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 7. 2012 12:00 15

Po společnostech IBM, Microsoft a Intel oznámil své hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí letošního roku i populární výrobce čipů – AMD.

Reklama

V uplynulém období firma vykázala čistý zisk ve výši pouhých 37 milionů dolarů. Výnos na akcii známý také jako EPS (Earnings Per Share) byl slabých 0,05 dolaru. U položky provozní zisk je pak uvedeno 77 milionů dolarů. Tržby v porovnání s předchozím čtvrtletím klesly o 10,2 procenta, což koresponduje s nedávnými prognózami analytických firem.

Hrubá marže byla za druhý kvartál 46 procent a Non-GAAP hrubá marže 46 procent. Za slabými výsledky může podle AMD především nižší poptávka evropských a čínských obchodních partnerů, stejně jako stále stagnující světová ekonomika.

Rory Read, generální ředitel AMD, ale i přesto zůstává do budoucna optimistický. Podle něj se firma bude dále soustředit na svá silná, chceteli klíčová, odvětví, přičemž i nadále věří v úspěch svých hybridních procesorů (APU).

Po zveřejnění hospodářských výsledků akcie AMD klesly o osm procent. Jedna se obchodovala za 4,50 dolaru za kus, což je nejhorší výsledek od roku 2009.

AMD: Slabé hospodářské výsledky za 2. čtvrtletí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama