V 3DMarku 05 byl stanoven nový světový rekord
autor: Aleš Kaňák , publikováno 17.7.2012

Včerejší výsledek zajistil Johnu Lamovi z Hongkongu první místo v oblíbeném grafickém benchmarku 3DMark 05. 

John Lam z týmu HKEPC OC Lab posunul laťku s dosaženými 67153 body opět o kousek výše. Andre Yang tak ztrácí své prvenství a na vedoucího mu chybí 809 bodů. Jak už to u vytváření rekordů bývá, bylo použito extrémního chlazení. Na procesor Core i7 3770K (Ivy Bridge) tekl dusík proudem a díky tomu při teplotě -186,2°C bylo dosaženo frekvence 6679 MHz, při které bylo možné projít celým 3DMarkem 05.

V 3DMarku 05 byl stanoven nový světový rekord

Grafická karta Radeon HD 7970 byla také chlazena dusíkem, ale již na "menší" teplotu. Výsledný takt 1720 MHz pro jádro a 8,2 GHz pro paměti se nemalou mírou podílel na skvělém výsledku. DDR3 pamětem Geil EVO TWO (PCS čipy) vystačilo chlazení suchým ledem a díky tomu mohly běžet na taktu 2544 MHz při velmi efektivním časování CL7-11-7-28 1T. Celá sestava si vystačila s 1200W zdrojem nejmenovaného výrobce. Gratulujeme Johne!

V 3DMarku 05 byl stanoven nový světový rekord

Zdroj: HWBOT



Tagy: 3DMark 05  světový rekord  HWBOT  overclocking  přetaktování  tekutý dusík  LN2  Radeon  AMD  HD 7970  John Lam  
 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
17.7.2012 18:48:36   89.29.115.xxx 220
Příjde mi, že o pokoření OC rekordu tu čtu každý druhý den :-D
19.7.2012 08:17:54   109.81.193.xxx 00
Ono tu chybi podstatna informace, ze jde o rekord s jednim GPU a ne rekord absolutni. Tech podkategorii a ruznych verzi 3DMarku je nekolik, takze neni divu, ze nejakej rekord padne co tyden
17.7.2012 23:27:11   109.164.78.xxx 191
Nj, asi koupil kvalitní rýži a tak se mu povedlo udělat nový rekord... Mohl napsat jaký je to rok zklizně, taky bych si zkustil něco pořádně přetočit

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

20 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 7.6Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.