gigabyte-predstavil-zakladni-desky-s-dvema-porty-thunderbolt
Novinka Gigabyte představil základní desky s dvěma porty Thunderbolt

Gigabyte představil základní desky s dvěma porty Thunderbolt

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 7. 2012 09:00

Jeden z nejznámějších výrobců komponent pro počítače, Gigabyte, se pochlubil svými prvními základními deskami, které jsou vybaveny dvěma porty s rozhraním Thunderbolt.

Reklama

Ty jsou schopné spojit až dvanáct zařízení a 3 displeje najednou. A co se týče datové propustnosti, tak ve zprávě se uvádí přenos 1 TB dat v obou směrech za 5 minut.

Gigabyte dále zmiňuje, že úzce spolupracuje s ostatními výrobci, jako jsou Promise Technology, LaCie, BlackMagic, Western Digital, Seagate, Elgato, CalDigit a výrobce kabelů Sumitomo, aby se v brzké době objevilo na trhu dostatek produktů podporujících toto rychlé rozhraní.

Všechny základní desky – GIGABYTE Z77X-UP5 TH, Z77X-UP4 a Z77MX-D3H TH, využívají technologii Ultra Durable 5 (integrované obvody IR3550 PowIRstage od společnosti International Rectifier, technologie 2X Copper PCB či cívky s feritovým jádrem hodnocené až na 60 A), která získala ocenění „Best of Computex 2012“ od odborného webu Tom’s Hardware.

Gigabyte představil základní desky s dvěma porty Thunderbolt
i Zdroj: PCTuning.cz

Na jejich plošném spoji najdeme patici LGA 1155, tudíž jsou kompatibilní s procesory založenými na architektuře Intel Sandy Bridge a Ivy Bridge.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama