gigabyte-predstavil-aivia-xenon-extravagantni-touchpadmys
Novinka Gigabyte představil Aivia Xenon - extravagantní touchpadmyš

Gigabyte představil Aivia Xenon - extravagantní touchpadmyš

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

29. 6. 2012 12:00 2

Ano. Touchpad a myš se spolu spojili v jednom kusu hardwaru, aby vládly všem! Příští týden očekáváme harddisk s LCD a headset s grafickou kartou.

Reklama

Toto duální vstupní zařízení se jmenuje Aivia Xenon a čekali byste od něj mnohé, jen ne to, že je to myš. A vlastně touchpad. Novinka doplácí na spojení dvou odlišných světů a tak svým vzhledem nepřipomíná ani moderní myš a vlastně ani touchpad, protože ten bývá napevno umístěný v noteboocích.

Gigabyte představil Aivia Xenon - extravagantní touchpadmyš
i Zdroj: PCTuning.cz

Shora lze vidět pouze rovnou leklou černou plochu, která slouží jako touchpad. Jak jistě tušíte, s tímto řešením se můžete pohybovat dál od počítače a přesto ho pohodlně ovládat. Výrobce uvádí maximální operativní vzdálenost 10 m. Při notebookové funkci je část plochy vyhrazena pro běžné navigování prsty, část pro rychlé scrollování v textu a tlačítka jsou umístěna zboku.

Pokud se Aivia přepínačem změní na myš, mohlo by vám chybět například kolečko. Gigabyte toto vyřešil přidáním technologie Free-Scrolling (posuv se provádí palcem), díky které se můžete pohodlně pohybovat v textu i za absence tohoto klasického prvku ukazovacích zařízení. Navíc lze uplatňovat gesta rukou, takže přejetí špiček prstů po Aiviě směrem doleva vás posune zpět atd. Gesta si díky dodávanému softwaru můžete sami nadefinovat.

Aivia Xenon má rozměry 95 x 55 x 19 mm a napájí se pomocí dvou AAA baterií. Součástí každého nákupu je úzce spjatý software Aivia Painter.

Zdroj: kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama