eurocom-predstavuje-monstrum
Novinka Eurocom představuje Monstrum

Eurocom představuje Monstrum

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

23. 6. 2012 10:00 8

Výrobce široké škály notebooků uvádí 11,6" velký nettop s nadupanou konfigurací. Jaké komponenty se jim do šasi podařilo vměstnat?

Reklama

Bez dlouhých řečí se vrhněme na konfiguraci. Vnitřek Eurocom Monster v sobě skýtá prostor pro nejnovější Ivy Bridge procesory a nejrychlejším modelem se tak stává Core i7-3920XM. Méně nároční uživatelé si ale klidně mohou zvolit starší Sandy Bridge CPU. Výpočet grafiky obstarává v nejvyšší konfiguraci nVidia GT 650M se 2 GB DDR3 VRAM a technologií Optimus.

Eurocom představuje Monstrum
i Zdroj: PCTuning.cz

Velikost operační paměti může být až 16 GB, a kapacita pevného disku až 1 TB. Monstrum však jde ještě dál a nabízí možnost nechat si zapojit disky dva - jeden SSD a druhý HDD. O komunikaci mezi jednootlivým hardwarem se stará chipset Intel Mobile HM76 Express.

Po stranách jako obvykle najdeme konektory, které zde čítají USB 2.0,  2x USB 3.0,  výstupy HDMI 1.4a, VGA, a zdířky pro sluchátka, mikrofon a 1 Gbit/s LAN. Nebudete ale ochuzeni ani o Bluetooth a WiFi, které jsou podporovány také.

Ačkoliv si s Monstrem můžete navolit takovou konfiguraci, že by se zastyděl nejeden stolní počítač, stále je poměrně lehký. Při rozměrech 287 x 207 x 12,7-37,1 mm má s 62 Wh baterií váhu pouze 1,8 kg. Při plném nabití by měl vydržet až sedm hodin.

Displej má rozlišení 1366 x 768 a vy si můžete zvolit mezi leklou a matnou povrchovou úpravou. Nikoho asi nepřekvapí, že podsvícení obstarávají LED diody.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama