nvidia-vydala-opravny-patch-pro-rodinu-grafickych-karet-kepler
Novinka nVidia vydala opravný patch pro rodinu grafických karet Kepler

nVidia vydala opravný patch pro rodinu grafických karet Kepler

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

22. 6. 2012 12:00 3

Díky němu si budou majitelé základních desek s chipsetem X79 opětovně užít plnohodnotné PCI-Express rozhraní třetí generace.

Reklama

Kombinace základní desky s chipsetem X79, procesorem Core i7 a libovolnou grafickou kartou z rodiny Kepler se ukázala být jako problémová. Drivery, které byly dostupné v době vydání sice podporovaly na všech deskách s PCI-E 3.0 plnohodnotnou rychlost 8 GT/s, WHQL ovladače vydané po začátku prodejů však nikoliv a karta měla skrze PEG slot rychlost pouze 5 GT/s.

nVidia vydala opravný patch pro rodinu grafických karet Kepler
i Zdroj: PCTuning.cz

nVidia se sice nejdříve bránila tím, že tento chipset nativně podporuje jen PCI-E 2. generace a pouze někteří výrobci přidali podporu nejnovějšího standardu. Nakonec ale ustoupila a vydala opravný patch, který situaci napravuje.

Pokud jste vlastníky systému se Sandy Bridge-E, můžete si stáhnout opravný patch a aplikovat ho na nejnovější certifikované ovladače. Poté už stačí jen restartovat počítač a je hotovo. Jestliže budete chtít změnu vrátit, stačí spustit ten samý soubor a v příkazové řádce přidat příznak -revert.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama