microsoft-oznamil-svuj-vlastni-tablet-pro-windows-8
Novinka Microsoft oznámil svůj vlastní tablet pro Windows 8

Microsoft oznámil svůj vlastní tablet pro Windows 8

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

19. 6. 2012 12:00 22

Redmondský gigant uvede na trh dvojici tabletů určených pro připravovaný operační systém Windows 8.

Reklama

Microsoft s příchodem Windows 8 hodlá vstoupit na další trh. Uvede stylové tablety Surface. Display bude mít uhlopříčku 10,6 palce a nebude chybět ani Gorilla Glass druhé generace. Dále obsahuje speciální vrstvu, díky které se dá ovládat perem s přesností až 600 DPI. Tělo tabletu je tvořeno mimo jiné hořčíkovou sloučeninou a doplněno o stojánek. Prodávat se bude ve dvou variantách. První z nich obsahuje klasickou architekturu X86 a procesor Intel Core i5 (Ivy Bridge) a Full HD displej. V druhém bude tikat úsporný ARM (pouze 720p).

Microsoft oznámil svůj vlastní tablet pro Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Verze s procesorem Ivy Bridge bude mít OS Windows 8 Pro a bude o něco tlustší (13,5 mm). Na tomto se jistě podílí baterie s kapacitou 42 Wh. Bratříček díky úspornější architektuře ARM bude mít "pouze" 31,5Wh baterii, ale o to bude tenčí – 9,3 mm. Nevýhodou ARM verze bude omezení pouze na metro aplikace. (běžné 32-bitové není možné spustit).

Systém bude uložen na SSD disku (32 nebo 64 GB).  Dále na tabletech najdeme USB port, čtečku paměťových karet a mini DisplayPort výstup. K Surface se dá připojit klávesnice. Podobně tomu je i Transformeru od Asusu. V tomto případě zde není přítomna žádná baterie.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama