u-nokie-prijde-o-misto-10-000-lidi
Novinka U Nokie přijde o místo 10 000 lidí

U Nokie přijde o místo 10 000 lidí

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

16. 6. 2012 10:00 12

V rámci restruktualizace přijde u Nokie do konce roku 2013 o práci deset tisíc lidí. Kdysi nejúspěšnější finská značka teď stojí nad propastí.

Reklama

Nokia začala podstupovat velké změny ve své struktuře a strategii po příchodu Stephena Elopa už v roce 2010. Pod jeho vedením bylo oznámeno strategické partnerství s Microsoftem, jehož plody už jsou na stáncích obchodů. Odvrácenou stranou revitalizace je snižování nákladů. Do konce příštího roku se významně zredukuje vývoj a výzkum, zavřou se výrobní haly v Německu, Kanadě a v rodném Finsku v Salo (výzkumné oddělení zůstane otevřené). Propouštění se kromě dělníků a vývojářů dotkne také managementu firmy.

U Nokie přijde o místo 10 000 lidí
i Zdroj: PCTuning.cz

Finská firma se rozhodla všechno vsadit na jednu kartu a ušetřené peníze investovat do reklamy jejich produktové řady Nokia Lumia. Není tajemstvím, že Nokia zareagovala pozdě na trend dotykových mobilních telefonů a díky tomu výrazně ztratila tržní podíl. Přesun výroby do levnějších destinací a zjednodušení portfolia by mohl dobrý ozdravný krok.

Na pondělí Microsoft oznámil tiskovou konferenci a spekuluje se, že by na ní mohla být oznámena akvizice Nokie. Oběma by užší partnerství určitě prospělo.

Zdroj: tomsguide

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama