amd-mozna-integruje-do-svych-apu-i-jadra-arm-cortex-a5
Novinka AMD možná integruje do svých APU i jádra ARM Cortex-A5

AMD možná integruje do svých APU i jádra ARM Cortex-A5

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 6. 2012 09:00 4

Toto jádro by zde mohlo být výhradně pro bezpečnostní účely s technologií TrustZone a nebo jako další úsporné jádro, které může vykonávat jednoduché operace.

Reklama

AMD spolu se několika dalšími společnostmi založili HSA Foundation, což je nadace, která by měla vyvinout stejnojmennou architekturu, která se už delší dobu objevuje ve slidech pro APU v dalších letech. Stejné se objevuje i u grafických karet, tedy optimalizace s fungováním a propojení s architekturou HSA  v APU jednotkách. V této nadaci je přítomna i firma ARM stojící za mobilními procesory. Na internet se nyní dostávají spekulace, že by AMD ve svých APU pro rok 2013 měla ke klasickým x86 jádrům a GPU přidat ještě jádro Cortex-A5 od ARM.

AMD možná integruje do svých APU i jádra ARM Cortex-A5
i Zdroj: PCTuning.cz

Mělo by to být z důvodu technologie TrustZone, což je jedna z bezpečnostních technologií. Ale není zcela jasné, jak chce AMD skloubit x86 procesor s ARM architekturou. Pokud by se jim to ale podařilo nejen pro TrustZone, tak by toto jádro mohlo fungovat podobně jako 5. companion core u Tegry 3. Tedy že při nenáročném užívání jsou všechna výkonná jádra vypnutá a běží jen toto úsporné. Tomu by také nahrávala informace, že AMD toto plánuje vydat na trh s tablety. Tento krok může být začátkem bližší spolupráce se společností ARM a snad to AMD nějak více pomůže na poli procesorů.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama