prolimatech-genesis-dalsi-krotitel-vaseho-procesoru
Novinka Prolimatech Genesis: Další krotitel vašeho procesoru

Prolimatech Genesis: Další krotitel vašeho procesoru

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

14. 6. 2012 06:00 1

Chladič spoléhá na dvě věže, z nichž každá je položena v jiné rovině. Vodorovný chladič má také za úkol chladit operační paměti a vše okolo.

Reklama

Prolimatech na trh přináší další ze série chladičů, které už byly někdy viděny a většinou se nejedná o žádná převratná řešení, ale velice podobné koncepty. Lišit se tak mohou rozměry, počet žeber a heat-pipes a materiál. Vzhled je povětšinou stejný. Proto ani Genesis nepřekvapí. Nový Genesis patří do Black Series a proto má černou povrchovou úpravu.

Chladič má dvě chladící věže, z nichž jedna je ve vodorovné poloze a druhá v poloze svislé. Vodorovná chladící věž patři nad operační paměti, které pak zároveň ofukuje větrák, i když mírně ohřátím vzduchem. Použít se mohou ale jen nízké paměti bez vysokého chladiče. Na každou chladící věž lze přidělat jeden 120 nebo 140mm ventilátor.

Prolimatech Genesis: Další krotitel vašeho procesoru
i Zdroj: PCTuning.cz
Prolimatech Genesis: Další krotitel vašeho procesoru
i Zdroj: PCTuning.cz

Základ chladiče tvoří dokonale vyhlazená základna, ze které teplo odvádí šest 6mm heat-pipes. Ty teplo roznáší do heatsinků. Celý chladič má rozměry 146 × 216,5 × 160 mm a váží 800 gramů, bez větráků.

V balení najdeme backplate pro všechny platformy. Od AMD je to AM2, AM2+ a AM3, u Intelu pak LGA 775, 1155, 1156, 1366 a 2011. Součástí balení je také tuba kvalitní teplovodivé pasty PK-1.

Prolimatech Genesis Black Series již lze v zahraničí předobjednat za cenu £59,90 (1 899 Kč)

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama