tablety-za-200-dolaru-s-cipy-od-nvidie
Novinka Tablety za $200 dolarů s čipy od nVidie?

Tablety za $200 dolarů s čipy od nVidie?

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

25. 5. 2012 15:00 6

Trend neustálého zrychlování SoC v tabletech a s ním spojená vyšší cena nebyl trvale udržitelný. Poprvé ho naboural Kindle a ostatní se pomalu přidávají.

Reklama

nVidia proto chystá novou platformu, která by měla být dostatečně výkonná a přitom levná. Jmenuje se jednoduše Kai a na rozdíl od Kal-Ela (Tegra 3) by se měla maloobchodní cena stlačit na příjemných $200.

Kai je mírně upravený čtyřjádrový SoC Kal-El a cena by měla být nižší hlavně z důvodu použití levnějších součástek. To s sebou nese prozatím nejasnou odpověď na to, jakým způsobem se to projeví na kvalitě samotného zařízení. Kai by měl navíc umět efektivněji pracovat s elektrickou energií.

Tablety za $200 dolarů s čipy od nVidie?
i Zdroj: PCTuning.cz

Na tabletech se srdcem tvořeným platformou Kai by měl běžet operační systém Android 4.0, který je známý pod kódovým označením Ice Cream Sandwich. Prvním tabletem s SoC Kai by mohl být 7" Asus Memo ME370T, který by se měl začít prodávat v červenci. Na potvrzení těchto informací si budeme muset počkat patrně na konec června, kdy se odehraje Google I/O.

Google má prý již objednaných na 600 000 kusů těchto zařízení  (Asus) a podle předpovědí by mělo dojít k doobjednávce dalších 2 - 2,5 milionu kusů.

Zdroj: kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama