diablo-3-je-nejrychleji-prodavanou-hrou-vsech-dob
Novinka Diablo 3 je nejrychleji prodávanou hrou všech dob

Diablo 3 je nejrychleji prodávanou hrou všech dob

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

24. 5. 2012 10:00 24

Svět Sanctuary znovu ožil a přilákal miliony hráčů, jež si hru zakoupili. Patříte mezi ně? 

Reklama

Na datum 15. května se v hráčských kruzích čekalo jako na smilování. První den, kdy byla hra spuštěna, si ji mohlo zahrát těžko uvěřitelných 4,7 milionů hráčů. Z toho bylo 3,5 milionu kopií koupeno přímo, a 1,2 milionů klíčů bylo uvolněno v rámci ročního předplatného na MMORPG hru World of Warcraft. Takový počet hráčů byl mimochodem obrovský nápor, který Blizzard příliš nezvládl, protože hra často padala.


Takhle vypadá zabití samotného Diabla na obtížnosti Hell

V následujícím týdnu bylo prodáno dalších asi 1,6 milionů kusů Diabla 3. Počet lidí, kteří hru vlastní se tím přehoupl přes 6,3 milionu a titul se stal na Amazonu nejrychleji prodávanou hrou všech dob. V absolutních prodejích je to ale zatím malé číslo. Herní klasiky The Sims se prodalo 16 milionů a takový Super Mario Bros. pro NES si zakoupilo přes 40 milionů lidí.

Diablo 3 má na Gamespotu hodnocení 8,5 z 10 a i na ostatních serverech má poměrně vysoké hodnocení. Recenze od hráčů už tak dobré nejsou. Nízké hodnocení od fanoušků by se dalo přičíst právě častým výpadkům, které hru provázely / jí.

Zdroj: tomshardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama