scenarista-the-social-network-bude-pracovat-na-filmu-o-steve-jobsovi
Novinka Scénárista The Social Network bude pracovat na filmu o Steve Jobsovi

Scénárista The Social Network bude pracovat na filmu o Steve Jobsovi

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

17. 5. 2012 12:00 12

Filmový svět brzy rozroste o dva autobiografické počiny o kontroverzním zakladateli Applu. Jeden z nich dostane proslulého scénáristu Aaron Sorkina. 

Reklama

Pro všechny kdo ještě neviděli, upozorním na snímek Pirates of Silicon Valley. Ten vznikl na základě neautorizované autobiografické knihy Fire in the Valley: The Making of The Personal Computer autorů Paula Freibergera a Michaela Swainea. Před nedávnem jsme si řekli že vznikne nezávislý film (budget $5 milionů) v režii J. M. Sterna, ve kterém si vedle Ashtona Kutchera jako Jobse zahraje Josh Gad neméně slavného Woze. Film který se jmenuje jednoduše Jobs se už natáčí a vydat by se měl před koncem roku.

Scénárista The Social Network bude pracovat na filmu o Steve Jobsovi
i Zdroj: PCTuning.cz


Kutcher jako Steve Jobs

Oproti tomu komerčnější dílo od Sony nespoléhá na neznámé tvůrce a vsází na jistotu. Tou by měl být Aaron Sorkin, autor scénářů pro The Social Network (Oskar), Charlie Wilson's War nebo loňský Moneyball (nominace na Oskara) s Brad Pittem v hlavní roli. Kromě výborného scénáristy si Sony Pictures zajistilo práva na autobiografickou knihu Steve Jobse z pera Waltera Isaacsona za sumu $1 milion.

Jobs rok před jeho smrtí požádal Sorkina, aby pro Pixar napsal scénář, ale on odmítl. Odměnou mu za to byla pozvánka do Pixar facility v Bay Area. Sorkin vzpomíná na jeho poslední rozhovor s člověkem, který změnil nazírání průměrného člověka na počítače. A rozhodně by chtěl nějak uctít jeho památku.

Scénárista The Social Network bude pracovat na filmu o Steve Jobsovi
i Zdroj: PCTuning.cz


srovnání

Na rozdíl od nezávislého filmu s Kutcherem kde by se měl odehrávat příběh slavného řečníka a vionáře v jeho první etapě u Applu, by se na stříbrném plátně v dražším snímku mělo dostat i na další příběhy Jobsova života. Doufejme, že se podaří napsat výborný scénář a natočit zábavný film a reklama slavným scénáristou úspěšných filmů nebude podvod na zákazníka.

Zdroj: tomsguide

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama