giada-a51-mini-pc-pocitac-maly-jako-kniha
Novinka Giada A51 Mini PC: Počítač malý jako kniha

Giada A51 Mini PC: Počítač malý jako kniha

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

12. 5. 2012 13:00 9

Velké počítače stále přibírají na výkonu, vše se ale postupně přesouvá do cloudu a cílí se na malá nevýkonná PC, přes které se bude na tyto servery přistupovat. Nové miniaturní počítače představila i Giada.

Reklama

Miniaturizace jde stále dopředu a giganti jako jsou Microsoft nebo Googlu prorokují úplné vymizené počítačů a transformaci dat do cloudu, do které se bude přistupovat pomocí chytrých telefonů, tabletů nebo tenkých klientů. Jedním z nových takových klientů, malých počítačů s výkonem pro základní operace, jsou i nové mini počítače A51 od Giada. Podle výrobce se ale jedná o „domácí zábavní a herní centrum“. Možná tak pro Facebookové hry.

Giada A51 Mini PC: Počítač malý jako kniha
i Zdroj: PCTuning.cz
Giada A51 Mini PC: Počítač malý jako kniha
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové počítače jsou v černé a bílé barvě a vzhledově jsou pěkné. Rozměry krabičky jsou 192 × 155 × 26 mm, což je přibližně velikost papíru A5. Veškerý výkon obstarává APU jednotka E-300 nebo E-450 od AMD. Oba jsou to dvoujádrové procesory s frekvencí 1,3 nebo 1,65 GHz a 80 grafickými jádry. Graficky mají frekvenci 500 MHz nebo dynamickou od 500 do 600 MHz u E-450. Oba čipy mají ale TDP nízkých 18 W.

Uvnitř já osazený také jeden 2GB modul operační paměti (s možností rozšíření na 4 GB), 320GB pevný disk, WiFi a Bluetooth modul. Na zadní straně najdeme gigabitový Ethernet, jeden USB 3.0, VGA a HDMI výstup. Vpředu je pak jediné zapínací tlačítko, dvě indikační diody a pravděpodobně na vrchu se bude nacházet čtečka karet. Celková spotřeba počítače by měla být 30 W. Jako systém zde budou předinstalované Windows 7 Home Premium.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama