wolfenstein-3d-slavi-20-let
Software Novinka Wolfenstein 3D slaví 20 let

Wolfenstein 3D slaví 20 let

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

10. 5. 2012 10:00 11

A vy si díky tomu můžete zahrát tuhle legendární pecku v internetovém prohlížeči. Čtvrtek je vlastně takovej` malej` pátek, tak neváhejte a hrajte!

Reklama

Za první FPS (first-person shooter) hru je považován Maze War, následovaný hrou Spasim. V době vydání těchto prapředků Half-Life, Crysis, Call of Duty, Battlefield a stovek dalších oblíbených titulů se psal teprve rok 1974. Skutečnou popularitu si ale žánr získal v roce 1992, když vyšla hra Wolfenstein 3D od id Software.

Wolfenstein 3D slaví 20 let
i Zdroj: PCTuning.cz

Wolf proslavil programátora Johna Carmacka, herního designéra Johna Romera a také studio id Software, které o sobě dalo naposledy vědět minulý rok, kdy vydalo Rage. V id použili osvědčený recept a vydali FPS s v prvky RPG. Na rok 2013 už produktivní vývojáři připravují Doom 4 a je vidět že jsou stále schopní dělat zábavné hry.

Původní Wolfenstein 3D má tři epizody po deseti kolech. Vy si v nich jako americký špion William „B.J.“ Blazkowicz klestíte cestu skrz nacistickou pevnost, abyste odhalili a zneškodnili tajný program Třetí říše na vytvoření dokonalé armády. Na konci třetí epizody pak zabijete samotného Vůdce. Po cestě vám dělají společnost čtyři zbraně: bajonet, pistole, samopal a rotační kulomet.


speed run první epizody 

Hru si můžete zahrát na webových stránkách nebo přímo na facebooku. Na iTunes je po omezenou dobu dostupná volně ke stažení pro iPhone, iPad a iPod Touch.

Zdroj: tomshardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama