accelero-hybrid-chlazeni-graficke-karty-2v1
Novinka Accelero Hybrid: chlazení grafické karty 2v1

Accelero Hybrid: chlazení grafické karty 2v1

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

5. 5. 2012 10:00 9

Populární firma Arctic Cooling uvede brzy na trh svůj nový chladič, který kombinuje vzduchové a vodní chlazení.

Reklama

Accelero Hybrid se skládá ze dvou částí. Tou první je klasický chladič, který se přišroubuje k tělu grafické karty a vévodí mu 80 mm větrák, jehož rychlost otáčení je řízena grafickou kartou pomocí PWM a stará se ochlazení pamětí a napěťové kaskády. Na první pohled to vypadá, že tento větrák nebude příliš účinný - jeho lopatky se ani nepřibližují okrajům těla. Na druhou stranu rozhodně nebude hlučný. Výrobce uvádí u průtoku vzduchu hodnotu 22,3 m3/h a u hladiny zvuku 0,3 Sone. Tato část chladiče váží pouhých 363 g.

Accelero Hybrid: chlazení grafické karty 2v1
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou částí je teplotní výparník a ochlazuje teplou vodu, kterou ho zásobuje GPU. Radiátor má na sobě 120 mm větrák a dokáže se točit rychlostí až 1350 otáček za minutu. Váží půl kilogramu, je vyrobený z hliníku a má rozměry 150 x 120 x 52,8 mm. Kromě těchto dvou hlavních částí budou součástí dodávky také heatsinky pro VRM a paměťové čipy, teplovodivá pasta pro gpu a tepelné pásky pro připevnění heatsinků.

Není jasné, na jaké typy grafických karet se bude dát tento chladič aplikovat, jistá je pouze GeForce GTX 680. Accelero Hybrid by ale měl být kompatibilní s grafickými kartami jak od nVidie, tak i od AMD.

Cena zatím nebyla stanovena, ale dozvědět bychom se jí měli nejpozději 29. května, kdy bude Accelero Hybrid vypuštěno do prodeje.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama