cena-ultrabooku-klesne-na-599-tvrdi-jason-chen-z-intelu
Novinka Cena ultrabooků klesne na $599, tvrdí Jason Chen z Intelu

Cena ultrabooků klesne na $599, tvrdí Jason Chen z Intelu

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

4. 5. 2012 12:00 11

A nebude to díky ničemu jinému, než použitím levnějších materiálů. Šasi levnějších ultrabooků bude vyráběno z kombinace hliníku a plastu.

Reklama

Dnešní ultrabooky začínají na ceně kolem $750 a aby se mohl nasytit trh i s těmi levnými, je třeba nějakým způsobem snížit cenu. Řešení je poměrně jednoduché a dlouhou dobu používané u klasických notebooků. Celo-kovové tělo se zkrátka nahradí kombinací hliníku a plastu. Toto nepopulární řešení sice sníží cenu, ale ruku na srdce - plast není zrovna známý svou tuhostí, která je potřeba a u tenkého ultrabooku to platí dvojnásob.

Cena ultrabooků klesne na $599, tvrdí Jason Chen z Intelu
i Zdroj: PCTuning.cz

Chen dále oznámil, že i díky očekávanému snížení ceny se budou ultrabooky podílet ze 30 - 40 % všech prodejů notebooků v roce 2012. Levnější však bude i první generace tenkých notebooků, která tak uvolní cestu pro další evoluci ultrabooků.

Krom faktického snížení ceny stávajících ultrabooků je pravděpodobně důvodem pro použití nových materiálů také příchod Windows 8. Kvůli GUI Metro bude na displeje ultrabooků přidávána dotyková vrstva a ultrabooky budou mít také senzory gest. Nové technologie rozhodně nebudou zadarmo a výrobci tak budou tímto krokem kompenzovat zvýšení výrobní ceny.

První nové ultrabooky s dotykovou obrazovkou a senzory gest můžeme očekávat už v tomto čtvrtletí. Jako první je uvede Asus a jejich cena se bude pohybovat mezi $800 a $2000.

Nepřehlédněte:

Zdroj: tomshardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama