powercolor-hd-7870-eyefinity-6-edition-s-podporou-6-monitoru
Novinka Powercolor HD 7870 Eyefinity 6 Edition s podporou 6 monitorů

Powercolor HD 7870 Eyefinity 6 Edition s podporou 6 monitorů

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

27. 4. 2012 06:00

Karta má celkem 6 mini-DP výstupů pro stejný počet monitorů, které lze různě poskládat. Na hry to ale není, to si musíme počkat na výkonnější verze.

Reklama

PowerColor uvedl nový Radeon HD 7870 v edici Eyefinity 6, tedy s podporou technologie pro zobrazení na více monitorech, v tomto případě až šesti. Novinka je založena na slabším jádře Pitcairn, které je vyráběno 28nm výrobním procesem a obsahuje 1280 unifikovaných jednotek. Karta má poměrně malé rozměry, ale poskytuje možnost připojení až 6 monitorů přes šest mini-DisplayPortů. Výkon na hry v takovém rozlišení ale určitě mít nebude.

Powercolor HD 7870 Eyefinity 6 Edition s podporou 6 monitorů
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafické jádro má frekvenci 1 GHz a 2 GB videopaměti jsou taktovány na 4800 MHz. Chladič na grafické kartě vypadá poměrně levně, ale takovéto jádro v klidu uchladí. Tuto grafiku si jistě nekoupí nikdo, kdo by chtěl hrát hry na šesti monitorech, ale spíš ti, kteří s tolika monitory budou pracovat. Těm se také může hodit výkon jádra pro akceleraci různých grafických nebo 3D programů, případně pro převod různých formátů. Všech 6 monitorů, pokud se uživatel rozhodne všechny použít, může poskládat buď do dvou řad po třech a mít tak jednu velkou plochu, nebo vytvořit dvě různé skupiny. Jednu se třemi monitory, které tvoří hlavní plochu a dalšími třemi zvlášť, nebo se čtyřmi v jedné skupiny a dvěma oddělenými monitory. Cena ani datum uvedení není známo.

Powercolor HD 7870 Eyefinity 6 Edition s podporou 6 monitorů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: en.expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama