apacer-nabizi-32gb-cache-pro-pevny-disk-do-pci-express
Novinka Apacer nabízí 32GB cache pro pevný disk do PCI-Express

Apacer nabízí 32GB cache pro pevný disk do PCI-Express

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

22. 4. 2012 06:00 5

K SSD se připojuje klasický pevný disk a data následně tečou přes PCI-Express rozhraní. Řešení je velice podobné Smart Response Technology, protože SSD funguje jako větší cache a disk pro nejpoužívanější soubory.

Reklama

Společnost Apacer představila novinku v podobě SSD, který ale nefunguje na principu běžných SSD. Jedná se o podobné řešení jako je Intel Smart Response Technology, která využívá malého SSD jako velkou vyrovnávací paměť pro klasický pevný disk. Rozdíl oproti SRT je ten, že u technologie od Intelu jsou použity disky s mSATA rozhraním s rychlostí 3 Gb/s.

Apacer nabízí 32GB cache pro pevný disk do PCI-Express
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový vyrovnávací SSD disk od výrobce Apacer používá řadič Marvell 88SE9130, který podporuje technologii HyperDuo a může tak mít aktivní dvě rozhraní. Tím jedním je PCI-Express 2.0 x1, do kterého bude disk zasunut. Z k tomuto disku bude ještě připojen klasický pevný disk, nyní už jen přes SATA rozhraní. Díky tomu pak toto SSD, které Apacer nazývá PHFD, funguje jako velká vyrovnávací paměť. SSD má kapacitu zatím jen 32 GB, což je o pár giga víc, než mívají desky se SRT. Pokud to bude mít nějaký větší přínos, tak se určitě objeví i další velikosti. Co se týče výkonu, tak o něm se neví vůbec nic.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama