asrock-x79-fatal1ty-champion-na-prvni-fotografii
Novinka ASRock X79 Fatal1ty Champion na první fotografii

ASRock X79 Fatal1ty Champion na první fotografii

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 4. 2012 09:00 2

Deska se řadí mezi to nejlepší, co na trhu bude, díky bohaté výbavě a dobrému rozmístění všech prvků. Základní deska má také poslední verzi Sound Core3D od Creative, která má až 10kanálový zvuk.

Reklama

ASRock připravuje druhou základní desku pro platformu LGA 2011, která bude mít značku Fatal1ty. Po první X79 Fatal1ty Professional, která byla uvedena v únoru, přichází X79 Fatal1ty Champion. Nová deska Champion bude mít kompletně nové PCB s více rozšířeními a posledním zvukovým řešením Sound Blaster Fatal1ty spolu se Sound Core3D od Creative. Deska bude mnohem bohatší než její předchůdce Professional.

ASRock X79 Fatal1ty Champion na první fotografii
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní deska Champion nese patici LGA 2011 a čipset X79 pro procesory Intel Sandy Bridge-E. Kolem patice se rozprostírá celkem 8 slotů pro paměťové moduly. Procesor napájí 12fázová digitální napájecí kaskáda tvořená DigiPower VRM. Ta si vystačí s jediným 8pinovým konektorem. Napájecí kaskáda je chlazena pasivními chladiči, které jsou propojeny přes heat-pipes i s čipsetem (PCH). Vzhledem k zařazení desky do high-endu jsou zde například vyvedeny měřící body pro napětí.

Co se týče rozložení slotů, tak je zde celkem 5× PCI-Express 3.0 ×16. Dva mají všech 16 linek, pokud se použijí čtyři karty tak se linky dělí do všech slotů po osmi a poslední slot vždy jen 8 linek. Mezi nimi jsou pak dva sloty PCI-Express 2.0 ×1 pro další přídavné karty. SATA porty zahrnují 6 portů ve verzi 6 Gb/s, 4 s rychlostí 3 Gb/s a ještě jsou zde 2 eSATA porty s rychlostí 6 Gb/s. Na zadním panelu je ještě osm USB 3.0, dva gigabitové Ethernety, 10kanálová zvuková karta a FireWire. Cena X79 Fatal1ty Champion bude okolo 10 000 Kč a oficiální uvedení do prodeje proběhne 27. dubna.

Zdroj: PCWatch

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama