vybrane-desky-od-asusu-budou-podporovat-thunderbolt-jako-pridavnou-kartu
Novinka Vybrané desky od Asusu budou podporovat Thunderbolt jako přídavnou kartu

Vybrané desky od Asusu budou podporovat Thunderbolt jako přídavnou kartu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 4. 2012 09:00

Bude se jednat především o vyšší modely a seznam čítá 7 základních desek, se kterými bude nová přídavná karta s Thunderboltem kompatibilní.

Reklama

Thunderbolt, vysokorychlostní rozhraní od Intelu, které mělo být původně optickým, se na trhu objevuje zatím jen v počítačích firmy Apple a produktech pro ně určených. Intel už několikrát uvedl, že plánuje toto rozhraní rozšířit i do běžných počítačů. Na CeBITu jsme mohli vidět některé desky od MSI, které měli integrovaný řídící čip pro rozhraní Thunderbolt a samotný konektor na zadním panelu.

Vybrané desky od Asusu budou podporovat Thunderbolt jako přídavnou kartu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové čipsety Z77 a H77 již Thunderbolt plně podporují a Asus se rozhodl některé základní desky vybavit možností pro přidání tohoto rozhraní. Na základní desce je tak konektor, který se spojí s přídavnou kartou. Přes tento konektor jde obraz z DisplayPortu. Přídavná karta bude mít rozhrnaí PCI-Express 2.0 ×4 a dvoukanálový řadič Thunderboltu. Základní desky, které budou mít možnost připojení této přídavné karty, jsou Maximus V Gene, P8Z77-V Deluxe, P8Z77-V Pro, P8Z77-V, Sabertooth Z77, P8H77-V a P8H77-M Pro. Karta s Thunderboltem bude dostupná od 27. dubna.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama