ipad-mini-bude-uz-za-pul-roku
Apple Novinka iPad mini bude už za půl roku

iPad mini bude už za půl roku

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

17. 4. 2012 12:00 20

Trh s tablety je velmi lukrativní. Své o tom ví Apple, Amazon, Google a mnozí další. Portfólio Applu proto brzy doplní menší verze iPadu x větší verze iPhonu.

Reklama

Zprávy o iPad mini se objevují už od února. Nejdříve si tedy shrňme to málo co už víme: o iPadu mini už informoval renomovaný The Wall Street Journal. Tehdy vyšlo najevo, že Apple testuje zmenšenou verzi iPadu, který měl mít velikost úhlopříčky 7,85". Dále také uvedl rozlišení, které by mělo být pouhých 1024 x 768.

iPad mini bude už za půl roku
i Zdroj: PCTuning.cz


je to on, není to on?

Cílem Applu je konkurovat levným tabletům typu Kindle Fire a stlačit cenu asi nebude úplně jednoduché. Jakou si vybere cestu, se jistě brzy dozvíme. Na vývoji nového iPadu by se podle zprávy měly mimo jiných podílet společnosti Pegatron a samozřejmě Foxconn. Pegatron, který má mimochodem továrnu i u nás v České Republice, dříve spolupracoval s Google na jejich vlastních tabletech pro Android.

Podle dřívějších informací měl iPad mini vyjít do konce tohoto roku a podle dnešní zprávy by se tak skutečně mělo stát ve třetím kvartálu letošního roku. V té době bude k prodeji připraveno celých 6 milionů nových tabletů. Ve stejnou dobu by se měly na trh dostat i tablety s Windows 8 a bude tak zajímavé sledovat, komu se v této oblasti povede nejlépe.

Nepřehlédněte:
Samsung prozradil, že Apple chystá 7,85" iPad
Apple prý testuje iPad s menším displejem
 

V obchodech byste za něj měli zaplatit mezi $250 a $300, což je trochu více než se původně spekulovalo, ale stále by to měla být příznivá cena.

Zdroj: kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama