asus-uvedl-3d-monitor-s-ips-panelem-a-led-podsvicenim
Novinka Asus uvedl 3D monitor s IPS panelem a LED podsvícením

Asus uvedl 3D monitor s IPS panelem a LED podsvícením

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

17. 4. 2012 06:00 14

Monitor díky IPS matrici nabízí věrné podání barev a zároveň podporuje zobrazení ve 3D. To je vytvářeno pomocí pasivní polarizace, díky čemuž brýle nemají baterie, jsou lehčí a obraz nebliká.

Reklama

3D se stále tlačí dopředu a na trhu se již delší dobu začínají objevovat monitory s pasivní polarizační technologií a také i s kvalitními panely, které zobrazují věrné barvy. Nevýhodou těchto lepších panelů byla jejich odezva, která je nyní dostačující na to, aby mohla být použita ve 3D monitorech. Odezva je ale stále poměrně vysoká a tak se u nich používá zejména pasivní 3D, které nepotřebuje v brýlích žádné baterie. Brýle mají polarizovaná skla (každé v jiné ose) a tak do každého oka propustí jen jeden obraz, pro pravé nebo levé oko. 

Asus uvedl 3D monitor s IPS panelem a LED podsvícením
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus v Singapuru uvedl nový 3D LCD monitor VG23AH, který obsahuje kvalitní IPS matrici a LED podsvícení. IPS panel mimo toho, že podává mnohem lepší barvy než obyčejné TN, má také široké pozorovací úhly až 178°. Kontrast monitoru činí 80 000 000:1, což je jak je známo, dynamický kontrast, kterého LCD nikdy nemohou reálně dosáhnout. Jas monitoru je pak běžných 250 cd/m2, což by pro pasivní 3D mohlo být docela málo. Rozlišení monitoru je 1920 × 1080 a poměr stran je tedy 16:9.

V monitoru jsou také zabudované dva stereo reproduktory o výkonu 3 W. Pro 3D je monitor vybaven dvěma vstupy HDMI ve verzi 1.4, dále ještě single-link DVI a VGA konektor. Pro zvuk je zde vstup pro 3,5mm Jack konektor a 3,5mm výstup na sluchátka. VG23AH se začne prodávat červnu. Zatím žádné informace o ceně.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama