novy-mobilni-operacni-system-na-obzoru
Novinka Nový mobilní operační systém na obzoru

Nový mobilní operační systém na obzoru

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

16. 4. 2012 10:00 11

K iOS, Windows Phone, Symbianu nebo Androidu se přidá další OS pro mobilní platformu. Vyplývá to z nabídky zaměstnání na webu Canonical, vývojáře linuxového Ubuntu.

Reklama

Soukromá firma Canonical založená teprve v roce 2004 není v mobilním segmentu bez zkušeností. Již dříve jsme se mohli setkat s aplikací Ubuntu pro Android, kdy oba OS fungovaly současně a mohli jste mezi nimi volně přepínat. Výhodou bylo, že Ubuntu fungovalo po připojení k monitoru pomocí dokovací stanice jako plnohodnotný desktop.

Nový mobilní operační systém na obzoru
i Zdroj: PCTuning.cz

Na jejich stránkách se objevila nabídka zaměstnání pro vývojového manažera Ubuntu pro chytré telefony. Ten kdo výběrové řízení vyhraje, bude mít za úkol vytvořit úplně nový ekosystém, který nebude závislý na jiném dodavateli OS. Vzhledem k vysoké pozici, která vyžaduje komunikaci s tím nejvyšším vedením všech oddělení, jsou na budoucího manažera kladeny vysoké požadavky.

Nepřehlédněte:
Ubuntu 12.04 Precise Pangolin se dočkalo první alpha verze
Linux Ubuntu 9.04 - návod pro začátečníky

Adept musí mít předchozí zkušenosti na této pozici a alespoň sedmiletou praxi v oboru. Musí také mít dobré analytické schopnosti a samozřejmě musí být dobrý manažer. Očekává se, že bude organizovat celé vytvoření ekosystému okolo Ubuntu jako operačního systému pro chytré telefony a je tedy vyžadováno i osobní nadšení pro věc.

Zdroj: tomshardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama