takove-specifikace-budou-mit-tablety-s-procesory-intel-a-windows-8
Novinka Takové specifikace budou mít tablety s procesory Intel a Windows 8

Takové specifikace budou mít tablety s procesory Intel a Windows 8

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

16. 4. 2012 06:00 2

Výdrž 9 hodin, dvě jádra s HyperThreadingem, nízká váha a malá tloušťka. To jsou některé věci, které uvidíme na nových tabletech s procesory Intel Atom.

Reklama

Intel na akci Intel Developer Forum (IDF) v Pekingu přiblížil, jaké by měly mít jeho tablety s procesory Atom specifikace. Intel plánuje dva typy tabletů. Čistě 10palcový tablet, obyčejná placka s dotykovým displejem. Druhými by měly být tzv. hybridní tablety, které mají fyzickou klávesnici, tedy něco jako EeePad Transformer od Asusu. Intel ale ještě tablety bude rozdělovat do jakých si podskupin, které by pak měly splňovat určité podmínky. V obchodním sektoru je to například hlavně zabezpečení a šifrování dat, v zábavě pak bezdrátový přenos obrazu a NFC.

Takové specifikace budou mít tablety s procesory Intel a Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny tablety by ale měly mít základ stejný. Tím je váha do 680 gramů a tloušťka maximálně 9 mm. Ve Standby režimu by mělo zařízení vydržet 30 dní a mělo by umět být stále připojené k internetové síti. Tedy například přijímat informace o aktualizacích nebo upozornění například ze sociálních sítí. S tím souvisí i minimální výdrž na baterii, která má být 9 hodin. Nakonec už to jsou jen podpory sítí posledních generací, nebo-li 3G a LTE.

Pro všechna tato zařízení bude Intel používat SoC založené na x86 achitektuře Atom. Tento čip bude mít dvě jádra s technologií HyperThreading a ještě novinkou „burst mode“, kdy procesor dokáže na okamžik rapidně zvýšit svou frekvenci. Intel spolupracuje s více než 10 výrobci, kteří uvedou své tablety s procesory Intel a operačním systémem Windows 8 a my se můžeme jen těšit, aby z toho vzešlo něco pěkného. Uvidíme tak už koncem tohoto roku.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama