facebookove-skupiny-pro-skoly-google-docs-od-zuckerberga
Novinka Facebookové Skupiny pro školy – Google Docs od Zuckerberga

Facebookové Skupiny pro školy – Google Docs od Zuckerberga

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 4. 2012 06:00 3

Podle některých je zde velká podobnost s Google Docs. Když Google může okopírovat Facebook pro svůj G+ tak Facebook naopak může okopírovat Docs pro Groups for Schools.

Reklama

Původně byl The Facebook pouze uzavřenou stránkou, webovou aplikací, kam se mohli uživatelé dostat jedině tak, že byli pozvání. Sloužila pro studenty vysokých škol jako například Harvard, Stanford Yale nebo Columbia. Následně byl přejmenován na Facebook a otevřen pro všechny uživatele. Tím se ze studentské sociální sítě stala síť celosvětová. Facebook nyní zakládá nový typ skupiny, tzv. Group fo Schools, nebo školní skupiny.

Facebookové Skupiny pro školy – Google Docs od Zuckerberga
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní bude v hlavní síti podskupina, ve které bude každá škola. Zde mohou studenti mezi sebou komunikovat, sdílet soubory a vše, co je možné i nyní. Omezení jednoho souboru bude 25 MB a možná zde budou podobné funkce, jako mají Docs od Googlu. Uživatel pro vstup do sítě své vlastní školy musí ověřit svůj účet vložením emailové adresy, která je nějak spojena s jeho školou. Členství je ale omezeno pouze na dobu studia. Vše zde bude fungovat jako na běžném Facebooku, jen to bude další větší oddělaná součást pro určité členy.

Několik novinářů již mělo možnost tuto novinku vyzkoušet a nelíbí se jim například to, že kdokoli ze školy může komukoli jinému napsat soukromou zprávu, aniž by jej měl v přátelích. Skupiny pro školy by měly být dostupné celosvětově, ale nejrychleji se novinka uchytí v Americe. Uvidíme, jak a kdy bude vše fungovat i u nás.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama