msi-gtx-680-twin-frozr-iii-na-prvnich-fotografiich
Novinka MSI GTX 680 Twin Frozr III na prvních fotografiích

MSI GTX 680 Twin Frozr III na prvních fotografiích

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 4. 2012 06:00 1

Pod nereferenčním chladičem Twin Frozer III, který jsme již mohli vidět na Radeonech HD 7900 nebo GeForce GTX 500, ale najdeme jen referenční návrh a jádro s kosmeticky zvýšeními takty.

Reklama

Tento týden jsme si ukázali jednu kartu GeForce od společnosti Gigabyte, která ale měla vyměněný pouze chladič, vše ostatní bylo z původního návrhu od nVidia. Stejnou cestou šla i firma MSI, která připravila GTX 680 Twin Frozer III. Přes to, že si opět MSI vyrábí desky plošných spojů samo, návrh tištěného spoje a rozmístění součástek od referenčního návrhu nezměnilo.

MSI GTX 680 Twin Frozr III na prvních fotografiích
i Zdroj: PCTuning.cz
MSI GTX 680 Twin Frozr III na prvních fotografiích
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafická karta má tedy na referenční desce grafické jádro, které má lehce zvýšenou frekvenci, konkrétně 1058 MHz oproti 1006 MHz. Frekvence pamětí se ale nijak nezměnila a je stále 1502 MHz. Na něm se nachází chladič Twin Frozer III, který se objevil už na předchozí generaci grafických karet GeForceGTX 500 a na Radeonech HD 7900.

Základem chladiče je, jak jinak, než hliníkov pasiv, do kterého teplo od jádra odvádí pět 8mm heat-pipe trubiček. Tento pasiv je následně ofukován dvěma 70mm větráky, které mají speciální lopatky a chladič by tak měl být velice tichý i v plné zátěži. Oproti verzi od Gigabyte, o které jsme si psali, má tato karta stále jen dva šestipinové napájecí konektory. Videovýstupy jsou opět původní, tedy dva DVI, jeden mini-DisplayPort a HDMI výstup. Cena ani datum uvedení není znám.

Nepřehlédněte:

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama