lenovo-prodava-42palcovou-chytrou-televizi-s-androidem-4-0
Novinka Lenovo prodává 42palcovou chytrou televizi s Androidem 4.0

Lenovo prodává 42palcovou chytrou televizi s Androidem 4.0

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

9. 4. 2012 09:00 9

Televize podporuje také Voice Control a tak je možné ovládat prostředí systému pouhým hlasem. V Číně se začne prodávat v dubnu za 20 000 Kč.

Reklama

Operační systém Android se již dostal do set-top-boxů a další na řadě byli i televize, které pak dostaly jméno Smart TV, tedy chytré televize. Lenovo tento měsíc začne v Číně prodávat novou chytrou televizi K71 s operačním systémem Android.

Lenovo prodává 42palcovou chytrou televizi s Androidem 4.0
i Zdroj: PCTuning.cz

Televize K71 má LED podsvícení a budou dostupné varinaty s úhlopříčkou 42 nebo 55 palců. Hlavním systémem těchto televizí bude operační systém Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Na televizi pak můžete spouštět všechny aplikace nebo hry pro tento operační systém. Otázkou je, zda-li to budou verze pro tablet nebo pro telefon. Výkon pro tyto aplikace zajišťuje dvoujádrový procesor na frekvenci 1,5 GHz.

Televize podporují také Voice Control od Google a je tak možné je ovládat hlasem. Lenovo označuje tyto televize v Číně značkou SmartTV zatímco v ostatních zemích jako IdeaTV. 42palcová verze bude začínat na 1029 dolarech (20 000 Kč).

Zdroj: PC World

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama