twitter-vede-soudni-spor-se-spammery
Novinka Twitter vede soudní spor se spammery

Twitter vede soudní spor se spammery

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

8. 4. 2012 10:00 1

Populární internetová služba Twitter, která dovoluje svým uživatelům vyjádřit svou myšlenku do 140 znaků, je i ideálním prostředkem pro marketing. Co když se to ale přežene?

Reklama

Twitter má 140 milionů aktivních uživatelů, kteří každý den napíší na 340 milionů Tweetů. A ačkoliv se snaží zabraňovat nevyžádaným, podvodným a jinak nevyhovujícím Tweetům, není to jednoduchý boj. Na pomoc si tak vzali nejmocnější zbraň. Právo. Došlo tedy k žalobě proti třem největším distributorům aplikací šířících spam a dvěma konkrétním největším spammerům.

Twitter vede soudní spor se spammery
i Zdroj: PCTuning.cz

Aplikace, které si už z jejich původních stránek nestáhnete protože jsou už v této době vypnuté, se jmenují TweetAttacks, TweetAdder a TweetBuddy. Poslední jmenovaná aplikace způsobila firmě provozující Twitter škody za $300 000. Všechny tři aplikace + dva spammeři se jmény James Lucero a Garland Harris, na které taky byla podána žaloba, stály firmu dohromady $700 000.

Nepřehlédněte:
Twitter už ví jak vydělávat, uživatelům podstrčí reklamní tweety
Náš PCTuning Twitter kanál

Nezůstává samozřejmě jen u soudních žalob. Kromě toho, že už jsou stránky které distribuovaly spamovací nástroje zavřené, tak technici Twitteru dále pracují na vyšším zabezpečení jejich služby. Například jejich nástroj pro zkrácení internetové adresy kontroluje, zda nevede na podvodný web atd. Boj s počítačovou kriminalitou je ale nekonečný.

Zdroj: twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama