byvaly-hacker-z-lulzsec-se-citi-byt-vinen
Novinka Bývalý hacker z LulzSec se cítí být vinen

Bývalý hacker z LulzSec se cítí být vinen

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

7. 4. 2012 12:00

Dvacetičtyřletý Cody Kretsinger, který byl zatčen za své aktivity na internetu pod přezdívkou Recursion dostane za své činy pravděpodobně méně, než původních 15 let.

Reklama

 Do vězení se prostě dostanete, jenom když nespolupracujete s těmi správnými lidmi. Nedávno jsme se totiž mohli přesvědčit, že práce hackera nemusí být vůbec špatná, naopak poměrně lukrativní. Kretsinger byl zatčen už loni v září za útok na web Sony Pictures, při kterém byly zjištěny osobní údaje tisíců zákazníků. Škoda se vyšplhala na částku $600 000. 

Bývalý hacker z LulzSec se cítí být vinen
i Zdroj: PCTuning.cz

Obžalovaný Cody se však nepodílel pouze na získávání údajů, ale podle výpovědi také pomohl výsledek své práce uploadovat na internet. Takže to máme jména, data narození, adresy, e-maily, telefonní čísla, a přístupová hesla krát několik tisíc uživetalů, kteří svěřili své údaje firmě, které se je nepodařilo uchránit.
 

Od té doby bylo provedeno několik protestních útoků, které ale byly prováděny hlavně DDoS metodou, takže většina z nich nebyla příliš nebezpečná. Soud bude probíhat až do 26. července.

Zdroj: tomsguide

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama