tim-cook-je-momentalne-nejlepsim-ceo
Apple Novinka Tim Cook je momentálně nejlepším CEO

Tim Cook je momentálně nejlepším CEO

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

3. 4. 2012 12:00 5

Alespoň to tvrdí výsledky průzkumu, který tradičně provádí internetový projekt Glassdoor.

Reklama

Průzkum, jehož výsledkem je seznam 25 nejlepších výkonných ředitelů se prováděl na celkem 280 000 zaměstnancích a byl prostý. Respondentům byla položena otázka, zda souhlasí s tím, jak jejich CEO vede společnost a jejich odpovědí byly body od 1 do 5. Minulý rok tuto anketu vyhrál ředitel Goldman Sachs, což je globální investiční banka a těsně za ním skončil Eric Schmidt z Googlu. Až třetí byl Steve Jobs.

Tim Cook je momentálně nejlepším CEO
i Zdroj: PCTuning.cz


letošní vítěz

Nový CEO Applu pro sebe urval lepší výsledek než Jobs, přeskočil ho o dva procentní body a stal se tak leaderem mezi nejlepšími CEO, alespoň pro tento rok. Má tak ve svých zaměstnancích neuvěřitelnou 97% podporu. V jiném žebříčku, který se zabývá hledáním nejlepšího místa pro práci se Apple umístil na desátém místě a přeskočil ho Facebook na třetím místě a Google, který obsadil místo páté.

Tim Cook je momentálně nejlepším CEO
i Zdroj: PCTuning.cz


10 výkonných ředitelů s největší podporou v IT

Na třetím místě mezi výkonnými řediteli je Paul E. Jacobs z QUALCOMM, který si od minule polepšil o celých 7%. Na pátém místě je Larry Page z Googlu, který má menší důvěru než  měl minulý rok Eric Schmidt. Paul S. Otellini z Intelu si naopak polepšil a urval pro sebe krásné šesté místo. Jediná žena v žebříčku je na předposledním 24. místě a je to ředitelka Hewlett-Packard, Meg Whitman. Ta získala oproti svému předchůdci o 13% lepší výsledek, má tedy 80% důvěru.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama