nove-informace-o-xbox-720-dualni-grafika-blu-ray-mechanika-a-stale-pripojeni-k-internetu-spekulace
Novinka Nové informace o Xbox 720: duální grafika, Blu-ray mechanika a stálé připojení k internetu [spekulace]

Nové informace o Xbox 720: duální grafika, Blu-ray mechanika a stálé připojení k internetu [spekulace]

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 4. 2012 06:00 17

Optická mechanika zdá se nakonec bude, ale i při hraní z disků bude vyžadováno stále připojení k internetu. Zajímavostí jsou ale dva nezávislé grafické čipy a až 6jádrový procesor.

Reklama

Na internetu se objevily opět další informace o připravované herní konzoli, tentokráte od Microsoftu. Xbox 720 s kódovým jménem Durango by se měl objevit na trhu stejně jako konkurenční konzole PlayStation 4, tedy o Vánocích příštího roku. Informace pravděpodobně pocházejí od samotných vývojářů, kteří musí předem vědět, pro co budou hry v budoucnu vyvíjet. V minulosti byla mnohokrát zmiňována absence optické mechaniky. To se zdá nakonec nebude pravda a bude zde přítomna Blu-ray mechanika. Přes to ale bude konzole při hraní her vyžadovat neustálé připojení k internetu, jako některé dnešní hry s DRM od Ubisoftu.


Jeden z konceptů nové konzole

Zatímco poslední spekulace ohledně konkurence PS4 od Sony hovoří o celkem slabém výkonu a pravděpodobně nějaké APU, Xbox by měl mít celkem výkonný hardware. V první řadě to bude čtyř až šestijádrový procesor, v kterém budou dvě jádra určena jen pro konkrétní úlohy. Jedno z těchto dvou jader bude obstarávat operační systém a druhé pak poskytne výpočetní výkon pro Kinect. Ten bude pravděpodobně integrovaný do samotné konzole.

Novou informací je ale duální grafika. Nemělo by se jednat o žádné multi-GPU řešení typu SLI nebo CrossFire, ale dvě nezávislé grafiky, které mohou vykreslovat scénu společně, resp. každá jinou část a jiné objekty. Grafické čipy by měly být od AMD ze série HD 7000. Na Twitteru se také objevila zpráva, ve které píše technický návrhář studia Crytek, že již koncem února byl na akci v Londýně, která se měla točit okolo nové konzole. Jak vše dopadne si budeme muset ještě nějaký čas počkat. 

Nepřehlédněte:

Zdroj: VG247

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama